sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Väritetty sarjakuva




KYLLÄ! Unohdin sen oikean nimekkeen tälle.
Aluksi meidän jokaisen piti tehdä kahden sarjakuvasivun pituinen käsis, jonka jälkeen ne annettiin arvotellu parille, joka tästä teki kuvakäsiksen ja sitten oikeat sivut.
Minä sain Jonnan "Syöpä" käsiksen, joka oli melko helppo tehdä. Aluksi tungin sivulle liikaa ruutuja, mutta nytpä nuo väheni, jäi tilaa liikkua.

Sitä kun noita kahta sivua viikon tuijotti, niin monasti teki mieli repiä koko työ tuhansiksi pieniksi palasiksi ja unohtaa koko juttu. Perspektiivi lääkärin astuessa huoneeseen työtti eniten tuskaa, ja täten se jäi viimeiseksi. Väritys kyllä oli mukavaa, iskin suoraan hommaan ja tein sen enempää miettimättä. Ja öh? Ensimmäisen sivun viides ruutu kutkuttaa mukavasti, ehkä onnistunein.

//Fontin värin vaihto, tekikö mitään ihmeellisempää.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Värimaailma on aika pirullisen sattuva juonen kanssa. Tulee sellainen vaikutelma, että tarinassa eletään kevättä (sen täytyy johtua käyttämästäsi vihreän sävystä). Voi hyvin kuvitella, kuinka ulkona linnut laulavat, aurinko paistaa, hyönteiset heräilevät, taivas on korkeammalla ja elämän ja keväimen aina yhtä lupaava tuoksu viriää ilmaan. Miltä silloin tuntuukaan kuulla lääkäriltään tuollaisia uutisia!
Sairasta.
Tekstissä käyttämäsi fontti on oikein sopiva. Otsikkotekstin värittäminen oli niin ikään mainio juttu, se sointuu hyvin taivaaseen.
Sen sijaan "Korven sairaala"-tekstistä täytyy kyllä paheksuntaa lohkaista. En ole itse sitä koskaan kokeillut enkä siksi sitä osaa, mutta varmasti täytyy Photoshopilla olla mahdollista väännellä tekstin 'layer' perspektiiviin sopivaksi. Tällaisesta päällelänttäämisestä jää vähän sellainen maku suuhun, että nyt mentiin alta riman.

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm...hyvin osasit toteuttaa käsikseni idean omalla tyylilläsi. Ois ollu tietenkin kivempi jos oisit kirjottanu tekstit ite; tollanen koneteksti hyppii aina silmille. Etenki tässä, kun on vesiväreillä tehty ja ompi siten utuista kuvaa verrattuna terävänmustaan tekstiin. Ois voinu jatkaa värillisellä tekstillä, kuten esmes otsikossa.
Otit tosiaan aika hankalia kuvakulmia, joista suoriuduit oikein mainiosti. Hyva Asta!

Anonyymi kirjoitti...

Tähän olisi kuulunut käsinkirjoitettu teksti. Etenkin sairaalan nimi on aika liimatun näköinen (Korpi= Merijärven erään syrjäkylän syrjäisin paikka)

Mutta muuten, tyylisi toimii tässä hyvin, etenkin värien kanssa, jotka ovat mukavan syksyisen masentavia. Ehdottomasti oli oikea valinta vähentää ruutujen määrää ja jättää syöpäpotilas värittömäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Syksykö tässä onkin? :) Ja nuo väritkö ovatkin masentavia! Penteles! No, makuasioista ei voi muuta kuin kiistellä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Käsiksessä on kesä, ja sitähän tuolla minunkin mielestäni pitäisi olla. Ensimmäinen ruudun pitäisi vielä korostaa tätä vaikutelmaa, vaikka tuo enemmän sitä kevättä henkii. Eli syksy ei ole?

Valitettavasti, vaikka yleisö pyytää, tekstiä ei käsin kirjoitettuna ole tulemassa, paitsi jos joku vapaaehtoinen kehtaa kirjoittaa jollekin paperille, niin ilolla voin ne tuonne sitten tunkea. En usko harakanvarpaitteni voimaan. Ja tuosta Korven Sairaala kyltistä; photarissa ei löytynyt ihmetykseksi horisontaalisesti pienenevää muotoa, enkä oikein tiedä, miten senkin saisi. Pitäisi kai Ilkkaa vähän härnätä ja kysellä.

Ja tekstistä lisää (joka on kyllä kompastuskiveni). Muutan ne nyt eri värisikiksi. Katotaan miten toimii.

Kiitoksia kommenteista !