torstai 12. maaliskuuta 2009

Jenkki-actionia vaihe vaiheelta

Olemme viime päivinä käsitelleet paljon amerikkalaista sarjakuvatuotantoa, ja toki tuohon tyyliin on päästävä itsekin jyvälle. Muskelisankareiden piirrosjäljen takana on lopulta hyvin simppeli tekniikka.
Kroppa jaetaan laatikoihin ja putkiloihin. Hankalammatkin asennot luonnistuu yksinkertaistamisella yllättävänkin helposti, joten keino on erittäin kannattava.
Laatikko-ukon päälle oli helpompaa suunnitella lihaksia ja pieniä yksityiskohtia. Tällä kertaa muutin vielä luonnoksen jälkeen jalkojen pituutta, sillä ne jäivät liian lyhyiksi. Piirrosoppaan sääntö kuuluikin, että supersankarit ovat 8 päätä pitkiä, tavikset kuusi ja puoli (eihän persjalka voikaan maailmaa pelastaa)
Ennen väritystä vielä tussaus, maiseman ja koiran piirto. Hauvakin sai supersankarin mittasuhteet hieman liioitelluilla lihaksilla.
...ja lopputulos näyttää tältä vesivärien ja "hienoisen" Photoshop-säätämisen jälkeen. Taustan väritys tuotti suurta hankaluutta, ja Battis kirjaimellisesti hukkuu yön synkkään pimeyteen. Harvemmin mielikuva vastaa lopputulosta, ja ehkä pelkkä tussattu versio olisi näyttänytkin paremmalta?

DC Comics
Marvel

Käsikirjoituksesta sarjakuvaksi


syysuhri

Käsikirjoituksesta sarjakuvaksi


Vesivärit ovat vieläkin vaikeita.

Käsikirjoituksesta Sarjakuvaksi

Tehtävä: Janne kirjoitti käsikirjoituksen sarjakuvaan ja minä kuvitin sen kahden sivun sarjakuvaksi.


Tämä oli hauska tehtävä. Varsinkin kun Jannen käsikirjoitus oli niin mainio. Oli mukava piirrellä ja suunnitella hahmoja jotka toinen on keksinyt. Mukavaa puuhaa.


Ja lopputulokseenkin olen melkoisen tyytyväinen.

Conte-liitutyö


Tässä eka (ja viimenen) liitutyö. Ei ollu ihan liidut hallussa.. heh.

Aika sottaista ja hermoja raastavaa puuhaa. Aika samanlaista kuin hiilityöt. Ei mun kärsivällisyydelle sopivia hommia selvästikään.


Mut mut.. Tässä siis tarkoituksena ottaa joku kuva netistä (eläin tai ihminen) ja piirtää se. Ja kuvassa pitäis olla joku selvä ilme. No mie en jaksa ihmisiä piirrellä ja eläimetkään ei just nyt kiinnostanut niin valitsin rukoilijasirkan. Aika söpö ötökkä näin kuvasta.. ei ehkä tosielämässä jos vastaan tulis.. hyi. Mut tässä mun ötö.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Conte-liitutyö


Sain itkupotkuraivareita kun jouduin aloittamaan tämän väsäämisen, mutta loppujen lopuksi ei se niin hirveätä ollutkaan. ... Voisi jopa harkita liiduilla piirtämistä uudelleenkin.

Käsikirjoituksesta sarjakuvaksi


"Lassien Paluu" sai hieman uutukaisemman ilmeen, kun Noellen käsikirjoitus alkoi muuttua luonnokseksi. Päätin rikkoa mielikuvan pörröturkkisesta paimenkoirasta, ja tehdä kotiin palaavasta puolikuntoisesta rekusta jo valmiiksi surkean ja laihan perusilmeen omaavan vinttikoiran.
Väritys vesiväreillä oli sangen haastavaa, mielellään olisi kokeillut puuvärejäkin.


maanantai 9. maaliskuuta 2009

Analyysi

Pahoittelen tekstin mahdollista epäselvyyttä.
Analyysin aihe löytyy täältä: http://www.tuukkavirtaperko.net/