perjantai 14. maaliskuuta 2008

Sarjakuva-analyysi

Vähän myöhässä taas näitä töitä laittelen. Elikkä, analyysi. En ole täysin tyytyväinen tähän, koska en ole hyvä matkimaan toisen piirtämiä töitä enkä osannut tehdä omanlaisiani näistä hahmoista :)
Tein analyysin tosiaan siis Hiroaki Samuran Bladesta. En ole itse kokonaan sarjaa lukenut, mutta heti kun ensimmäisen osan sain käteeni jäin täysin koukkuun.

Väritetty sarjakuva


Jo parin sivun mittainen sarjakuva tuotti paljon tuskaa ja kyyneliä. Sain kuitenkin valmiiksi. Hankalinta ehkä oli vesivärien käyttö, jota olen hyvin vähän harrastanut muutenkin. Mutta toisaalta vesivärit ovat hyvin monipuoliset työvälineet, kuten huomaa kun katsoo muiden käsikirjoituksia :)
Tästä tulikin nyt vähän tämmöinen Miami Vice meininki!
Käsikirjoitus on Kari-Pekka Rehtosen työtä.

torstai 13. maaliskuuta 2008

stop&motion animaatioOoh, me tehtii vaha-animaatio! Juonen piti alunperin olla jonkun hahmon elämänkerta vauvasta kuolemaan, mutta käsikirjoitus kuitenkin vaihdettiin, ja me päätettiin "animoida" eeppinen taistelu kahden vahahahmon välillä. Itse hoidin lähinnä ideointia, kun muut hoitivat hahmojen liikkeet. Tuli sitä kuitenkin itselläkin vähän leikittyä vahalla. Teoksesta piti alunperin tulla lähemmäs 2 minuutin pituinen, mutta me epäonnistuttiin....kyllä...me epäonnistuttiin. Ääniefektejä animaatioon ei saannut laittaa, mutta musat kyllä, joten otin tehtäväksi tehdä musaakit leffaan kaverilla. Editointivaiheessa musiikki kuitenkin epäonnistui. Äänenlaatu ja melodiat takkuilee rankasti. Mutta jos haluatte kuulla biisin paremmalla äänenlaadulla ja ilman takkuilua, niin ladatkaa se täältä http://download.yousendit.com/58F2A7711896A779

Mutta muuten olen kyllä ihan tyytyväinen animaatioomme. Itselläni tämä oli eka kerta, kun olin mukana tekemässä vaha-animaatiota

-Ville Varanka

stop&motion animaatio

Meidän ryhmämme teki stop motion -animaation aiheenaan kupillinen kahvia lisukkeiden kera ja mistä se sellainen kattaus on oikein tehty. Toisen ryhmän tavoin myös me epäonnistuimme ajanhallinnassa, tavoitteellista kahden minuutin kestoa emme mitenkään kyenneet saavuttamaan. Otimme liian vähän kuvia (niitä olisi pitänyt olla ainakin viisinkertainen määrä) ja lopputuloksesta tuli hiukan hätiköidyn oloinen. Jopa osa kuvista hävisi käsittämättömällä tavalla; maitomiesten pitäisi marssia kuvaan ennen kuin he kipuavat kuppiin, mutta tätä kohtaa ei kamerasta sitten löytynytkään. Videon alku kuitenkin on kärsivällisemmin tehty ja se näyttää ihan kivalta.

Stop motion -animaation tekeminen vaatii määrättömästi huolekkuutta, keskittyneisyyttä, suunnitelmallisuutta ja aikaa. Niitä ei meillä ensikertalaisilla tietenkään riittämiin ollut, joten tekeleessämme näkyy kaikenlaisia amatöörimäisiä mokia, kuvassa häälyvistä varjoista alkaen. Kuitenkin oli hupaisaa värkätä tätä pätkää, nähdä ukkojen ja esineiden heräävän eloon ja toimintaan.

Toteutustapa: Digikameralla kuva kerrallaan. Kuorrutimme kertakäyttökupin muovailuvahalla, samoin kertakäyttölusikan, että ne pysyisivät ryhdikkäinä kuvausten ajan. Tausta on maalattu akryyliväreillä pahville. Kaikki muu onkin sitten pelkkää muovailuvahaa.

Kari-Pekka teki päräyttävän ääniraidan.

tiistai 11. maaliskuuta 2008

piirustus ja maalaus


Oikealta vasemmalle:
Asta Mattila - Barcelonan yö
Ville Varanka - Pikku Pico
Tuomas Myllylä - 300
Ville Kanabro - Modesty Blaise
Anu Ahokangas - Aku Ankka
Kari-Pekka Rehtonen - Spawn
Tiina Kangas - Barcelonan yö
Jonna Berg - Blacksad

Jostain sarjiksesta valittiin yksi ruutu, suurennettiin maalauspohjalle ja käytiin töihin. Työt olivat näytillä Rovala-Opistin ruokalassa.

piirustus ja maalaus
Oikealta vasemmalle:

Jonna Berg - Blacksad

Tiina Kangas - Barcelonan yö

Kari-Pekka Rehtonen - Spawn

Anu Ahokangas - Aku Ankka

Ville Kanabro - Modesty Blaise

Tuomas Myllylä - 300

Ville Varanka - Pikku Pico

Asta Mattila - Barcelonan yö