maanantai 30. maaliskuuta 2009

näyttely


”Tee Ite Paremmin”

Graafinen novelli, Marvel, underground... sanat saattavat kuulostaa meistä vieraalta, mutta nämä ja monet muut sarjakuvamaailman termit ovat tulleet varsin tutuiksi Rovalan sarjakuvalinjalaisille. Tammikuussa toisen kerran käyntiin startannut linja tutustuttaa opiskelijat alan saloihin piirtämisen ja teorian merkeissä.

Opiskelijat ovat nyt koonneet töistään näyttelyn, joka on esillä Pääkirjastolla kolmen viikon ajan. Jokainen on vallannut seinästä itselleen alueen, jolla työt käsittelevät näyttelyn nimessä esiintyvää teemaa monessa eri muodossa; strippeinä, maalauksina, ruutusuurennoksina.

Taiteen tekijälle voi olla joskus vaikeaa ottaa kritiikkiä vastaan. Sarjakuvalinjalaiset ovat opiskellessaan oppineet arvostamaan erityisesti oman henkilökohtaisen tyylinsä ainutlaatuisuutta. ”Tee ite paremmin” ei ehkä olekaan puolitöykeä repliikki työn arvostelijalle, vaan jokaiselle itselleen – aina voi pyrkiä itse parempaan, luottaa omiin kykyihin ja vähän ylikin. Toisten kopioiminen on turhaa ja kun luottaa omaan jälkeensä, siihen panostaakin eri tavoin.

-tekstin teki piia välitalo ja julisteen teki piia haavikko