torstai 21. helmikuuta 2008

Sarjakuva-analyysi.Minun harakan varpaani valitettavasti tässä näkyvät vain Fullmetal Alchemist otsikkona, pahoittelen.
Vähän niin ja näin tämä koko analyysi on, kun livenä itse A3 oli suttuinen, niin mitä tekee skanneri? No, ystävällisesti pahentaa tilannetta, että saan hiuksia repien aukaista umpeen menneitä valkoisia kohtia, siistiä ihme mustia pisteitä ympäri sivua. Ai niin, koko systeemi piti neljässä osassa skannata, skanneri kun sattuu olemaan A4. Ja kone on mitä on, hidas kuin synti. Mutta siitä ei kyllä voi syyttää kyseenalaista tekstiä, eikä Ihmeellisen näköistä Ediä.

Muistaakseni mustaus oli kyllä tosi hauskaa. Lempi ruudusta käy tuo hullu MUAH, tuo kun on sellainen mitä tekisi mieli joka paikkaan tunkea. Uudelleen sijoittelussa koneella kyllä meni vähän hermot enemmän, tiivistää piti tekstiä mitä uskalsi, jotain pikku juttuja tuolta uupuu myös.

tiistai 19. helmikuuta 2008

piirustus ja maalaus

Pitipä kerran piirrellä hiilellä. Tässä omassa luomuksessa olisi kyllä voinut tehdä jotain toisin ja vähä hinkata. Mutta kyllä se siitä. Taitaa olla eka hiilityö minulta.

piirustus ja maalausTämä on minulle toinen hiilityö. Aivan kaikki ei tässä ole kohdallaan; mittasuhteet varsinkin kattilankannessa heittävät ja saavat sen näyttämään vääntyneeltä. Muutoinkaan tässä ei nyt vain ole sellaista kuumaa toimintaa, mikä saa itserakkaan pöyhkeilijän kuten minä katsomaan työtään pidempään ja hymyilemään. Tyytyväisin olen pikkukattilaan.

piirustus ja maalaus


Asetelmat eivät oikein kiinnosta... joku asennevika? Ensimmäinen virhe heti alkuun oli se kun ei malttanut mitata suhteita kohdalleen ja sen jälkeen kaikki menikin alamäkeen. Hiili tuntui tosi vieraalta, vaikka ei todellakaan ollut ensimmäinen hiilipiirros. Mitä tästä opin on se, että pitkäjännitteisyys on hieno asia...maltti on valttia...ja sitä rataa. Sitä ominaisuutta pyrin itsessäni kehittämään ja seuraava asetelmani varmaankin onnistuu!

piirustus ja maalaus


Jaahas, asetelmana oli ruukku, muovikippo ja kepakko, lyhyen mittailun jälkeen piirsin ääriviivat jonka jälkeen varjostus. Lähtökohtana varjostuksessa oli etten suttaile työtä sormilla, vaan varjot ja muodot tulisivat esille puhtailla viivoilla. Joissain kohti jouduin silti suttailemaan, kun hävitin liian vahvoja virheviivoja. Mutta matkan päästä katsottuna olen työhön tyytyväinen.

piirustus ja maalaus


Työ oli tuskainen tehdä loppuun. Maku meni siinä vaiheessa, kun huomasin suhteiden menevän päin hel... kuusia. Pidän kuitenkin maljakon ääriviivoista.

piirustus ja maalaus

piirustus ja maalaus

Kylmät kalkkunat!
Lentävä tosiaan, kattilan tekeminen oli vähän semmosta ja tämmöstä, halutti niin päästä toimimaan, että tuo suunnittelu vaihe jäi vähäiseksi (ja se kyllä näkyy mielenkiintoisesta kattilan suuaukon muodosta ja muutenkin vinomaisuudeta). Köh, lempi kohta on kai näkyvä kattilan kahva, onnistui kun en siihen jaksanut niin keskittyä.. Eh ?
Ja pienempi kippo esittää myös kattilaa !


piirustus ja maalaus


Tän teko oli kivaa; kun muut oli jo saanu valmiiksi, niin mie vain pipersin tätä onnellisena vielä yhen päivän! Tämä on varmaankin ensimäinen oikea hiilityö mitä oon ikänä tehny ja hyvinhän tuo näyttäis onnistuneen. Opin mittailemaan ja suunnittelemaan huolella, mitä en ole edes harkinnut tekeväni ennen. Nyt se tuntuu aivan loistavalta tavalta tehdä töitä, tulee entistä parempaa jälkeä ja se helpottaa tuntuvasti luomisen tuskaa. 

sunnuntai 17. helmikuuta 2008