torstai 13. maaliskuuta 2008

stop&motion animaatio

Meidän ryhmämme teki stop motion -animaation aiheenaan kupillinen kahvia lisukkeiden kera ja mistä se sellainen kattaus on oikein tehty. Toisen ryhmän tavoin myös me epäonnistuimme ajanhallinnassa, tavoitteellista kahden minuutin kestoa emme mitenkään kyenneet saavuttamaan. Otimme liian vähän kuvia (niitä olisi pitänyt olla ainakin viisinkertainen määrä) ja lopputuloksesta tuli hiukan hätiköidyn oloinen. Jopa osa kuvista hävisi käsittämättömällä tavalla; maitomiesten pitäisi marssia kuvaan ennen kuin he kipuavat kuppiin, mutta tätä kohtaa ei kamerasta sitten löytynytkään. Videon alku kuitenkin on kärsivällisemmin tehty ja se näyttää ihan kivalta.

Stop motion -animaation tekeminen vaatii määrättömästi huolekkuutta, keskittyneisyyttä, suunnitelmallisuutta ja aikaa. Niitä ei meillä ensikertalaisilla tietenkään riittämiin ollut, joten tekeleessämme näkyy kaikenlaisia amatöörimäisiä mokia, kuvassa häälyvistä varjoista alkaen. Kuitenkin oli hupaisaa värkätä tätä pätkää, nähdä ukkojen ja esineiden heräävän eloon ja toimintaan.

Toteutustapa: Digikameralla kuva kerrallaan. Kuorrutimme kertakäyttökupin muovailuvahalla, samoin kertakäyttölusikan, että ne pysyisivät ryhdikkäinä kuvausten ajan. Tausta on maalattu akryyliväreillä pahville. Kaikki muu onkin sitten pelkkää muovailuvahaa.

Kari-Pekka teki päräyttävän ääniraidan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä hyvä. :> hauskoja olivat nuo animaatiot. (hieman kehittyneempiä kuin minkä tein pienenä sinitarralla).

Miiruska kirjoitti...

Tämä on hieno! Erityisesti viehättää tuo kahvin kiipeäminen kuppiin =)

Matti kirjoitti...

Mahtavan infernaali tunnelma! :D Musa sopi kyllä aivan mahtavasti tähän!