lauantai 29. maaliskuuta 2008

Sarjakuvan maailmanhistoria


Tästä piti tulla sarjakuvamallinen essee mutta kyllähän tämä enemmän esitelmän puolelle horjahtaa. Aiheena on viime vuosisadalla amerikkalaiseen sarjakuvaan rankalla kädellä puuttunut valvontajärjestelmä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onko tuo cc voimassa enää oikeesti missään? -muuten hauska ja informatiivinen.

Anonyymi kirjoitti...

Huomattavin julkaisija, jonka lehtiin CCA yhä leimansa lyö, on DC (Detective Comics). DC ja Marvel ovat Yhdysvaltain suurimmat sarjakuvajulkaisijat, niiden osuus on puolet markkinoista. Marvel vetäytyi CCA:sta v.2001 ja siirtyi omaan sisällönvalvontajärjestelmäänsä. DC julkaisee alamerkkinsä Vertigon kautta materiaalia, joka ei täytä CCA:n vaatimuksia. CCA:n tarkastuskriteerit eivät nekään ole enää mitä ennen, CCA:n leima ei enää ole tae hyvästä mausta ja säädyllisyydestä.

DC:tä ja Marvelia pienemmistä julkaisijoista Archie Comics Publications hakee CCA:n hyväksynnän lehtiinsä.

Heikki kirjoitti...

Batmania lukeva poika on hauska, inspiroituneessa tilassa! Lukitut trikoosankarit ovat myös hauska idea, Teris on onnistuneempi.
Tekstaus on jämäkän selkeää, vaikka tummuus- ja lihavuuseroja kirjaimissa on. Onpahan käsillä tehdyn näköistä. Tekstien sijoittaminen selkeämmin palstoihin selkeyttäisi kokonaisuutta. Ja vaikka palstoja käyttäisi, niin eihän niitä orjallisesti tarvitse noudattaa. Vai onko tämä vain graafikon höpinää, miten palstahomma sarjakuvassa toimii? :P

Anonyymi kirjoitti...

Silmänruokaa ahmiva poika on minustakin onnistunut!

Kyllä selkeä palstajako varmasti hyvää tekisi. Tai sitten tekstien tulisi olla kunnolla noudattamatta sellaista, ehkä. Nyt tulos on puolivillainen.

Hyvä vinkki. Kiitos, kiitos.